nature-landscape-wereldbol

Stelrad investeert en innoveert in duurzaamheid

Zoals u al kon lezen in onze vorige mail behaalde Stelrad een zilveren score bij de eerste internationale EcoVadis duurzaamheidsbeoordeling.

Als pionier in duurzaam ondernemen besteden wij bijzondere zorg en aandacht aan onze ecologische voetafdruk. We investeren niet enkel in de meest milieuvriendelijke technologie die er bestaat, binnen Stelrad hebben we ook een team samengesteld dat permanent bezig is met duurzaamheidsmanagement.

Het zijn geen loze woorden of enkel een mooi resultaat op papier. Wij stellen u graag enkele belangrijke projecten voor waardoor wij onze CO2-uitstoot met meer dan 4500 ton per jaar reduceren.

Magazijn Heerlen Avantis zonnepanelen

Centralisatie magazijn

Door de centralisatie van ons magazijn in Heerlen en het sluiten van onze magazijnen in o.a. Beek en Halen worden het aantal ritten tussen magazijnen en onze vestiging in Herentals en Nuth sterk gereduceerd. Dit levert jaarlijks een CO2-vermindering van 34 ton op.

100% CO2 vrije energie

Door een partnership met Heylen Groep is ons magazijn voorzien van zonnepanelen. Dit levert per jaar 525MWh groene energie op. Een CO2-reductie van 340 ton.

Verwarmingsinstallatie Nuth Recycle

Verwarmingsinstallatie

De verwarmingsinstallatie in de fabriek is deels vernieuwd en werd volledig geoptimaliseerd. Hierdoor besparen we elk jaar 3000kw of 553 ton CO2.

Recycling

Zowel intern als extern zorgen wij voor een recyclage van verpakkingsmateriaal zoals papier en plastiek. Onze milieubijdrage is een CO2-reductie van 155 ton.

LED Green Heat

LED verlichting

Onze fabriek in Nuth is voor meer dan 75% uitgerust met LED verlichting die volledig smart wordt aangestuurd. Goed voor het milieu door 41 ton minder CO2 uit te stoten.

Optimalisatie grondstoffen

Door het verminderen en hergebruik van plastiek en karton in productie, operationele optimalisatie van onze grondstoffen en het reduceren van schroot en staal wordt onze ecologische voetafdruk met 3450 ton CO2 verminderd.

Previous PostNext Post

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *