Met ons nieuwe Europees distributiecentrum zijn we klaar voor de toekomst!

 

Dankzij het gloednieuwe Europees distributiecentrum in Heerlen dat begin 2019 in gebruik werd genomen, verdubbelde de opslagcapaciteit. “We kunnen nu maar liefst 200.000 radiatoren stockeren, in plaats van de 100.000 radiatoren van vroeger”, vertelt warehouse manager Ruud Meijs. “De bedoeling is om een veel groter deel van ons assortiment rechtstreeks – en dus sneller – uit stock te kunnen leveren”.

Opslagcapaciteit van 25.000 m²

Naast de opslagcapaciteit van 25.000 m² beschikt het distributiecentrum over moderne eigen kantoren, voldoende laadpoorten en een laaddok van 6.000 m².

Ruud Meijs is als warehouse manager verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van het distributiecentrum. “Deze nieuwe locatie is prachtig. We beschikken over voldoende ruimte om de bestellingen klaar te zetten, zonder dat de laders van de vrachtwagens en de orderpickers elkaar moeten kruisen. Terwijl we vroeger slechts 100.000 radiatoren konden stockeren, hebben we nu plaats voor 200.000 stuks. Dit betekent dat we een veel groter deel van ons assortiment als stockartikel meteen kunnen uitleveren. Momenteel zijn we nog volop bezig aan deze gerichte stockopbouw. Tegen de zomer hopen we op 150.000 stuks te zitten.”

Een wereld van verschil

Ook voor de medewerkers betekent het nieuwe distributiecentrum een wereld van verschil. “Dankzij de LED-verlichting heb je nu in het gebouw een heerlijk daglichtgevoel. De perfect egale vloer maakt rijden met een heftruck veel aangenamer. Bovendien werken we nu met elektrische heftrucks in plaats van gas. Er is dus geen uitstoot meer. We stapelen nu in de hoogte tot twaalf meter. Dankzij de camera’s op de heftrucks verloopt dit werken op hoogte – wat nieuw is voor ons – uiterst veilig.”

Previous PostNext Post

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *